FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. december 23., hétfő

PHYT'S márkabemutató

Ezt a posztot kicsit megkésve írom, ugyanis maga az esemény 13-án zajlott le, de a sok teendőm miatt ezt az élménybeszámolót is el kellett halasztanom.



A II. kerület icipici zegzugában áll a PHYT'S magyarországi "birodalma", egy édes, mézeskalács házikóra emlékeztető épület, ami a márka magyarországi képviseletének főhadiszállása. Ide lettünk invitálva, 6 bloggerlány, hogy megismerkedjünk a márkával és ami mögötte van. A bemutatásnál Kerkow Tímea kozmetikus és mondhatni PHYT'S nagykövet, mesélte el nekünk honnan is indult ez a 100% bio alapanyagokból készül kozmetikai márka.

Egy pár szót az indulásáról: francia eredetű, 1972-ben alakult egy francia természetgyógyász és kozmetikus, azaz Jean-Paul Lopart és Rosanne Verle alkotta meg a márkának az alap kínálatát, amiket üvegampullás kiszerelésekben álmodtak meg. Ugyanis, mivel adalékanyag- és színezékmentes termékekről beszélünk, ez a csomagolási technika nyújtja a legtartósabb és higiénikusabb megoldást. Ma már 350 termékkel rendelkezik a PHYT'S és 33 országban vannak jelen. Kétféle kínálattal rendelkezik: az egyik kifejezetten kozmetikusok számára készült vonal (ebben szerepelnek az ampullás csomagok, amik a megszokott 4 féle bőrtípus helyett, kb. 6 féle bőrtípusnak megfelelő, szinte személyre szabott megoldásokat kínál, mindezeket étrendkiegészítőkkel is megfűszerezve a még hatásosabb eredményekért), a másik pedig egy lakossági vonal, ahol a már jól ismert arc- és testápolási szerek mellett a férfi bőrápolás és a baba bőrápolás is szerepet kap. Továbbá létezik egy organikus smink vonal is a márkán belül, ami azoknak a nőknek nyújt megoldást, akiknek a bőre rendkívül érzékeny a hagyományos kozmetikumokra, ugyanakkor nem szeretnék a napi rutinjukból a sminkelést kihagyni. 

A termékek mindegyike EGYTŐL EGYIG organikus, ellenőrzött alapanyagokból készültek és megfelelnek a Cosmebio előírásainak mely szerint:
  • Az összes növényi alapanyag közül legalább 95% bionövény
  • Az összes alapanyag közül legalább 95% természetes származék és legalább 10% bio termék kell legyen.
  • A tárolás, gyártás, tisztítás, fertőtlenítés, szállítás stb. tekintetében szigorúan ellenőrizve van
  • Átlátható kozmetikumai és nyersanyagai tekintetében ill. a Qualité France, a francia állam által ellenőrzött.
Lényeg a lényeg, a PHYT'S olyannyira 100%-ig bio, hogy a Cosmebio által engedett max. 5%-ban nem természetes adalékanyagokat sem használja fel a termékeiben!










Az eseményen mi is kipróbálhattunk pár jellegzetes termékét a márkának. Eszméletlen mekkora a választék és mennyire széles a skálája a különböző hatású ápolóknak. Az én személyes kedvencem az Aqua Phyt's Eau Micellaire Hydratante, hidratáló micellás arctisztító víz, ami pikk-pakk leszed minden sminket és szennyeződést az arcról, hialuronsavban, rózsavízben gazdag. Ugyanakkor ugyanez a vonal hidratáló elixírje (Élixir Hydratant) is nagyon kellemes, puha bőrt eredményez felkenve. Mindegyik termék illata nagyon jellegzetes, gyógynövény szagú, a lányokkal meg is beszéltük hogy ez rozmaring illetve eukaliptuszra emlékeztet minket. Igyekeztünk mindent, amit lehetett kipróbálni, de annyi minden csoda van, amik közül lehet válogatni, hogy komolyan a bőség zavara üldözött mikor a fejeben összeállítottam a Phyt's termékek kívánságlistáját. 








Ugyanis én, aki sosem figyelem gőzerővel, hogy mi bio és mi nem, teljesen a rabjává váltam a PHYT'S által felvezetett szellemiségnek és már alig várom, hogy berendeljek egy pár terméket, hogy élesben is megbizonyosodhassak a hatásosságukról. Itt meg kell említenem, hogy igen, ezeknek a kozmetikumoknak az árai nem éppen pénztárcabarátok, na de hát valamit valamiért, hiszen itt tényleg olyanért fizet az ember, amiről tudja hogy miből van, hogyan készült, és milyen hatást érhet el vele, ha a megfelelő készítményt használja a bőrén.

Az este folyamán mindenki egyenként személyre szabott bőrápolási tanácsadást kaptunk, a bőrtípusunknak megfelelő termékek bőséges mintáival kiegészítve, plusz mellé egy nagyon kellemes kézmasszázst is, de hadd ne feledkezzek meg a süteményekről, teákról, forralt borokról és vendéglátóink mérhetetlen kedvességéről és szakértelméről, amikkel elláttak minket. :)




A PHYT'S választékából a webshopjukon keresztül nézelődhettek (www.phytsbio.hu), de személyesen is kipróbálhatjátok és megvásárolhatjátok kiszemeltjeiteket a Budapesten a II. kerületben, a Júlia utca 15. szám alatt.