2011. augusztus 18., csütörtök

Sleek Oh So Special Paletta és Barry M "Vibrant Pink" Rúzs1 hét balatoni nyaralás. 1 hét Szigetelés (haha :D) és 4 nap betegeskedés után, végre itt vagyok. Már lassan két hete megérkezett a csomagom a MakeUpPlaza-tól, de csak most jutottam el odáig, hogy írjak is róluk. Igazából a sminkes "karrierem" továbbfuttatására beruháztam egy sminkes bőröndbe, ugyanis végre egy biztonságos helyen akarom tudni az eszközeimet, ha esetleg fotózásra kell mennem. Ez a bőrönd tökéletes rá, ráadásul valami eszméletlenül nagy!! Most sajnos nincs róla képem, de amint lefotózom, felteszem ide. Még élesben nem próbáltam ki, de úgy néz ki, hogy bírni fogja a strapát :)

A bőrönddel együtt érkezett a Sleek Oh So Special palettája is és egy Barry M  "Vibrant Pink" nevű rúzs, ám Édesanyám nem találta a dobozt, amiben jöttek, így arra gyanakodtunk, hogy másfelé keveredett el a csomag. Vagy 2 nap kutakodásba és telefonálásba telt, míg meg lett... és hogy hol volt? Az ágyam alá becsúszott, mikor Anyu csomagolta ki a sminkes bőröndöt! Na mindegy, meg lett és most itt vagyok és írok róla.

Oh So Special

Először is, a csomagolása a megszokott papír dobozm színes mintákkal és matt "Sleek" feliratú tok, ahogy a Sleektől megszoktuk. Az "Oh So Special" érdekessége, hogy bekerült az állandó termékek közé. Igazából első ránézésre a színek nagyon hasonlítanak a Stormhoz , de a swatchokból derülnek ki igazán, hogy mennyire is. Azt szeretem ebben a palettában, hogy úgymond nevén nevezik a dolgokat, tehát minden árnyalatnak van neve, nem csak úgy vannak bele a vakvilágba, hanem tudod, hogy az a barna nem a 24565. barna, hanem a  "The Mail", vagy a "Wrapped Up" elnevezésű. És ha már itt tartunk, el kell mondanom, hogy az Oh So Special, nem is annyira oh, so special, ha kicsit összevetjük a Storm palettával. 

Balról jobbra: Box, Organza, Ribbon, Pamper, Gateau, The Mail

Balról jobbra: Gift Basket, Glitz, Celebrate, Boxed, Wrapped Up, Noir
 
Először a 3 matt barna árnyalaton akadt meg a szemem, amik közül kettő a "The Mail" és a "Boxed" azok, amik szintén megtalálhatóak a Stormban is... egy az egyben. Kíváncsiságomban, végigmentem a többi színen is. Rajongásig imádom a Stormban a kis név nélküli csillogó púderrózsaszín színt, és lám csak lám, ugyanezt megtaláltam, csak itt már "Organza"-nak hívják. Annyi különbség van a kettő között, hogy így összehasonlítva az "Organza" inkább hajaz a rózsaszínre, míg a név nélküli sokkal rezesebb árnyalatú. Aztán jött az csillogó szürke "Glitz", neki is szintén van ikertestvére a Storm palettában. A "Celebrate" árnyalat nagyon hajaz arra a vörös-rózsaszín csillámos rozsdabarna színre (Felső sor jobbról az utolsó a Stormban), viszont ez egy pár árnyalattal sötétebb, ahol a fekete alap jobban megmutatkozik, mint a benne található csillám. A "Bow" testvére a Monaco paletta "Bamboo"-ja, de mivel az limitált, ez meg állandó paletta, ennek kifejezetten örülök, mivel a "Bow" egy szuper szemöldökcsont kiemelő, satírozó árnyalat. 

Balról jobbra: Box, Organza, Ribbon, Pamper, Gateau, The Mail

Balról jobbra: Gift Basket, Glitz, Celebrate, Boxed, Wrapped Up, Noir

Az egyedüli színek, amiknek testvérét nem találtam, az a "Gateau", "Pamper", "Ribbon" és talán a "Gift Basket", de mivel a Storm palettában lévő két fényes barna közötti, ezért nem igen veszem be a "Különlegesek" kategóriájába. Őszintén megmondom, a "Gateau" a legpompásabb szín, amit valaha láttam. Egy barackos-rózsaszínes árnyalat, arany és kicsi kék fénnyel, egyszerűen mesésen néz ki, a paletta legszebbike! A másik különleges árnyalatok közé tartozik még a pasztell rózsaszín árnyalatok, a világosabb "Pamper" és a sötétebb "Ribbon". Nem vagyok annyira a rózsaszín szemhéjfestékek híve, valahogy nem állnak jól rajtam a rikító pinkek, de ezek nagyon tetszenek, és kíváncsi vagyok mit tudok belőlük kihozni. Ugyanakkor nem tudom elképzelni azt, hogy túl népszerűek legyenek a vásárlók körében, mivel elég kényes színekről beszélünk.

Lényegében ez egy szuper paletta, mind textúrában, mind pigmentáltságban kitűnő, nem porzik, nem esik szét, nem mászik el, tökéletes hétköznapi és esti sminkek elkészítésére, mivel minden hozzávalót tartalmaz. Viszont aki már rendelkezik egy Storm palettával, az nyugodt szívvel kihagyhatja ezt, ugyanis a "Gateau"-n kívül nem igen talál magának izgalmasabb árnyalatot ennél terméknél.

Barry M Lip Paint 62 - Vibrant PinkAhogy a nevéből is látszik, nem egy visszafogott színről beszélünk. Igazából azért vásároltam meg, mert a szeretett Candy Yum-Yum nevezetű MAC rúzsom dublőrét akartam megtalálni, hogy egy hozzá hasonló színt nyugodt szívvel tudjak használni a fotózásokon. Hát, azt hiszem ráhibáztam, mert ez a szín úgy 98%-ban hasonlít a Candy Yum-Yum -ra, csak egy fokkal világosabb, és a finishe fényes, nem matt, de ez egy papírzsebkendővel simán megoldható. ;) A csomagolása szép, tetszik benne, hogy olyan kis selymes tapintású, kupakja jól záródik. Mikor a rúzst kipróbáltam, az első húzásnál csodálkoztam, mert valahogy ilyen érzést nem is tapasztaltam előtte más rúzsoknál. Hülyén hangzik, de máshogy "kenődik fel", mint a többi, kicsit olyan csúszósan, lágyan, ami be kell, hogy valljam, de tetszik :DMikor összedörzsöltem az ajkaim, akkor is furcsa, ugyanakkor jó érzés volt, (és lehet hülyeség) de ebből a pár mozdulatból sejtettem, hogy ez egy igen hidratáló rúzs lesz. Nem is volt a sejtésem alaptalan, ugyanis a tesztelés ideje alatt egyáltalán nem száradt ki a szám. Ha nem lettem volna beteg, és nem fújtam volna az orrom, szerintem egy jó 5-6 órát is kibírt volna a számon, viszont még így is, hogy egész nap "trombitáltam", gyönyörűen kopott le, egy kicsi halvány, de épp kellemes színezetet hagyott maga után. Csak ajánlani tudom mindenkinek, azt hiszem be is fogok még szerezni ezekből a rúzsokból, mert fantasztikusan jó!!