2012. május 21., hétfő

Project Pretty Döntő - A 7 Főbűn: FösvénységHát elérkeztünk a végéhez. A Nagy Fináléhoz. Iszonyat kemény, és embert próbáló heteket hagytunk a hátunk mögött, el sem tudjátok képzelni, hogy mennyi agyalást, gondolkodást jelent hétről hétre, hogy mindig valami újat, valami jobbat, valami szebbet alkossunk, csak hogy lenyűgözzünk Titeket és a zsűrit. Nekem ez rengeteg energiám felemésztette, az biztos, hogy a verseny után kis pihenőt fogok tenni a kreatív sminkek terén. Na de most már nagy a tét, hiszen Vikivel mind a kettőnket egy hajszál választ el a főnyereménytől, és ilyenkor az ember nem adja fel :) Az előző forduló számomra a legnehezebb volt, nem csak a smink elkészítése miatt, hiszen én magam sem voltam vele teljesen megelégedve, hanem amiatt is, amit kritikaként kaptam rá. Egyrészt jogosnak érzem, másrészt nem, mert szerintem az ötletesség, a kreativitás meg volt benne. Ez az én interpretációm volt, így oldottam meg, én sem vagyok vele 100%-ig elégedett, de tudom, hogy a megtettem amit kellett, és a téma nehézségéhez képest sikerült teljesítenem a feladatot. Nem hiszem, hogy rosszabb munkát végeztem volna, mint a többi versenyben lévő.

Az eheti téma viszont azt hiszem a kedvencem mind közül! Zsuzsi szerintem nagyon jól döntött, mert ez az a téma, ami egy döntőhöz a legjobban passzol. Itt minden trükköt, technikát bele lehet vinni, és nagyokat alkotni. Már biztos tudjátok, hogy a témát már előre megtudtuk, így mi magunk választhattuk ki, hogy melyik bűnt szeretnénk megvalósítani. Először a bujaság, a fösvénység és az kevélység volt az, amik közül mindenképp választani szerettem volna, de végül a bujaság mellett döntöttem. Szerencsére nem sokáig, mert azon nyomban meggondoltam magam, és a már fejemben körvonalazódó fösvénységre cseréltem le az eredeti témám.A Wikipedia ezt írja róla: "Zsugoriság : a megszerzett véges javakhoz való rendetlen ragaszkodás- E ragaszkodás megmutatkozhat a szerzés túlzó vágyában (kapzsiság) és a megszerzett dolgok rendetlen birtoklásában. A birtoklás túlzottságát jelzi, hogy a fösvény a számára szükséges mértékben sem válik meg javaitól, nem költi pénzét, esetleg nagy vagyon birtokában is nyomorog. A fösvénység a világ javainak túlzott szeretete, az azokhoz való beteges ragaszkodás. A fösvény ember mindent magának akar, mindent meg akar szerezni, és semmit sem tud kiengedni a kezei közül. Azt hiszi maga rendelkezik az anyagi javaival, gazdagságát csak a saját ügyességének köszönheti. Ezért a fösvénység a kevélység édes gyermeke. Aki magát Isten fölé helyezi, az előbb-utóbb azt hiszi, az egész teremtett világ őérte van, és ezért minden őt illeti meg."
Az ötletem nagyon egyszerű volt: arany, arany, arany és még több arany. Természetesen nem csak arany színeket használtam. Jött hozzá egy kevés lila is hiszen, ami a fentiekből is kiderült "a fösvénység a kevélység édes gyermeke", tehát a lila kiválóan passzol, mind árnyalatában, mind jelentésében az aranyhoz. 


Ugyanakkor egy kevés zöldet és fényes sárga árnyalat is került a szemsminkbe, hiszen ezek a színei a papírbankóknak. Ha megfigyelitek, a szemsmink összességében olyan, mint egy márványos tó, aminek a közepébe beledobtak egy követ és a hullámok fodrozódnak a tó felszínén :) Tudom, nem egy klasszikus full arany "fösvénység" smink, de megállja a helyét azért.

Az összképet arany flitterekkel és aranyfóliával tettem még különlegesebbé, amiket direkt ilyen nagyon random módon tettem fel, mert úgy gondolom az általam megszemélyesített személy még gyűjtőszenvedélye kezdetén van, és a vagyonának egy részét hol máshol hordaná mint a saját, általa annyira szeretett és önimádatig magasztalt arcán, arany díszek formájában. (Ez a karaktert jellemzi, nem engem, a félreértés elkerülése végett :)) Az arany és a pénz iránti szenvedélyét még jobban kiemelik az ujján felhalmozott gyűrűk.

Remélem tetszett nektek az alkotásom, ugyanis most jött el az a pillanat, amikor minden szavazatra és támogatásra szükségem van azoktól, akik eddig is szimpatizáltak a munkáimmal :)

Szavazni rám ezen a linken keresztül lehet:
https://www.facebook.com/questions/430780403607443/ 

Viki és a többi lány sminkjét pedig itt nézhetitek meg: 
http://livinpretty.blogspot.com/2012/05/project-pretty-donto-versenysminkek.html 


Bár nagyon szeretnék nyerni, ennek ellenére mégis azt mondom, bárhogy dönt a zsűri, én elégedett leszek és boldog, hiszen  a díj jó kezekbe fog kerülni. Viki az egyik legtehetségesebb kreatív sminkes a magyar blogoszférában, akivel öröm egy ilyen megmérettetésen részt venni. :)34 megjegyzés:

 1. :) nem tudnék újdonságot mondani mert fantasztikus vagy, arra vagyok kíváncsi hogy te magad készíted e a képeket vagy van fotósod, valamint milyen géppel készültek a képek, mert wow kategória :D:D

  VálaszTörlés
 2. Rita: Mindent egyedül, egy digitális videokamerával, szóval nem áll mögöttem egy hadsereg :D Nagyon örülök, hogy tetszik a smink :))

  VálaszTörlés
 3. Természetesen ismét Rád szavaztam! A szavam elállt ettől az alkotásodtól is! Gyönyörű ismét!

  Megkérdezhetem, hogy műszempillaragasztót használsz a flitterek és a fólia alá?

  VálaszTörlés
 4. Marán kívül volt más is, aki szerint nem jól oldottad meg az előző feladatot? :o Sajnálom, mert biztos bánt a dolog, de sokan meg imádjuk. :)

  Már az elején biztos voltam benne, hogy nyerni fogsz, nincs bajom Vikivel, de nem rá tippeltem volna, hogy vele leszel a döntőben. Nem az utolsó forduló alapján, hanem összességében.

  Hajrá, fantasztikus vagy!

  VálaszTörlés
 5. Ez volt a megérzésem, ezek után meg pláne le a kalappal :) ha valamilyen okból kifolyólag nem te nyernél szerintem (meg még nagyon sok más ember szerint is) te vagy magyar viszonylatban az egyik ha nem a legjobb kreatív sminkes (meg Suzy :D) és ami még eszembe jutott ne merészeld hanyagolni a sminkeket :D (csak egy kicsi pihenőt kapsz :D)

  VálaszTörlés
 6. Vick: Köszönöm :)) Igen, műszempillaragasztót használtam, de ne tudd meg, hogy mennyire nem kompatibilis az arany fóliával.. Miután lemostam konkrétan a fél arcom vörös volt ettől a fóliától.

  Amy: Nagyon köszönöm a támogatást, nagyon jól esik :)

  VálaszTörlés
 7. Köszi a választ! :) Azért remélem csak átmeneti volt a pirosság, és nem lett semmi allergiás dolog belőle? :O

  Nagyon szorítok neked, nyerned KELL! :)

  VálaszTörlés
 8. Elég királyul állnak az arany ajkak :)

  VálaszTörlés
 9. Rita: Ugyan, sosem fogom hanyagolni, csak egy szusszanásnyit pihentetem. Helyette most egy időre áttérek a hordhatóbbakra :) Jajj, és annyira kedves, amit írsz, nem hiszed el, hogy mennyit jelent nekem :) <3

  VálaszTörlés
 10. Vick: szerencsére max fél óráig volt olyan, nem volt semmi komoly :)

  Stenonis: Azért utcára nem mennék vele :D

  VálaszTörlés
 11. Anita, most is, mint végig Neked drukkolok! Gyönyörű a sminked, láttam valaki a FB-os szavazáson már most nem tud úgy Vikire szavazni, hogy ne írjon a munkádról néhány "kedves" szót :( ami mellesleg baromira nem igaz! Kozmetikusként részt vettem néhány Beaty Forum Kiállításon és mondhatom, hogy megállnád a helyed bármelyik nagyszínpados sminkversenyen! Gratulálok!

  VálaszTörlés
 12. Ja és nagyon szép vagy, ezt majdnem elfelejtettem! :) Amik pedig még nagyon fontosak, azok a mögöttes gondolataid - egy szó, mint száz; nagy-nagy rajongód lettem!!!

  VálaszTörlés
 13. Hihetetlenül gyönyörű, nagyon tetszik, és nem csak nekem, hanem a férjem is megcsodálta!

  VálaszTörlés
 14. Még hogy "nem kreatív", meg "nincs jól eldolgozva".. Vakok az emberek? Vagy elvakultan szidják a kedvencük ellenfeleit?!
  Mindegyik sminked teljesen egyedi volt, és mind más, míg a többieké hiába volt szép, és klassz, fele annyi ötlet nem volt bennük.
  Amikor elkezdődött a verseny, úgy álltam hozzá, hogy nem fogok csak azért rád szavazni, mert a te blogod olvasom napi szinten, de végül mégis minden alkalommal a te sminkedre ment a szavazatom, mert iszonyú tehetséges vagy :)
  Nagyon remélem, hogy te nyersz, mert tényleg megérdemelnéd!

  VálaszTörlés
 15. Szép lett mint mindig <3 *.*

  VálaszTörlés
 16. Hihetetlen milyen szép lett, nagyon szorítok neked, hogy te nyerd meg. :)

  VálaszTörlés
 17. Na ez az a smink, amit mikor megláttam, csak annyit tudtam kinyögni, hogy WOW!
  A smink fantasztikus, a képek és a pózok tökéletesek, te pedig gyönyörű vagy, mint egy görög istennő! :)
  Nincs arckönyvem, így szavazni nem tudok, de nagyon szurkolok neked!

  VálaszTörlés
 18. Gyönyörű lett, erre más szó nincs .

  VálaszTörlés
 19. ez valami elképesztően gyönyörű. teljes szívemből kívánom, hogy te nyerj :):)
  (roni)

  VálaszTörlés
 20. Nagyon tetszik,neked szurkolok!:)

  VálaszTörlés
 21. Gyönyörű lett :)
  Nem követtem a versenyt, de ez a sminked, a képek kiválóak :)

  VálaszTörlés
 22. Kapitóliumi, és remélem érted hogy ez tőlem mennyire bók. :)

  VálaszTörlés
 23. Lélegzetelállító!!!!!!!:)))

  VálaszTörlés
 24. Te vagy a nyertes, ez egyértelmű! :))

  VálaszTörlés
 25. Már a verseny előtt is rajongtam a sminkjeidért, de amit ez alatt a pár hét alatt végigcsináltál, mind kitartás és kreativitás terén... hát le a kalappal. Számomra Te vagy a nyertes.

  VálaszTörlés
 26. Hihetetlenül tehetséges vagy!!!

  VálaszTörlés
 27. neked kell nyerni, mert egyszerűen fantasztikus minden :O :))

  VálaszTörlés
 28. Nagyon köszönöm mindegyikőtöknek a kedves kommentjeiteket, rengeteget jelent ez nekem a versenyben :)

  Bogca: Ennél nagyobb dicséretet nem mondhattál volna ;)

  Lolly: Annyira bírom a beszólásaid :DD

  Eszti: Fú, nagyon köszönöm, pedig ott remek munkák szoktak születni :) Nem lenne rossz bekerülni egyszer egy olyan jellegű versenybe, de sajnos az a profik versenye :)

  Jajj, nem tudom elégszer megköszönni, hogy így támogattok :))

  VálaszTörlés
 29. GRATULÁLOK NYERTESKE! :)
  Minden héten Rád szavaztam, végig úgy alkottál, hogy igazán megérdemled a győzelmet!
  Viki és a többiek is nagyon szép sminkeket hoztak, baromi tehetségesek ők is, de az ízlésem Te találtad el mindig! ;)

  VálaszTörlés
 30. Türüptüptüp én megmondtam :D áhh eskü úgy örülök mintha legalábbis én nyertem volna :D

  VálaszTörlés