2013. március 5., kedd

SMINK - Electric BlueMa egy kicsit összeszedtem magam, és összeraktam egy viszonylag egyszerű, könnyen elkészíthető sminket, amihez egy olyan terméket használtam, amit már régen ki akartam próbálni. Ez a MUG Neptune szemhéjpúder, egy gyönyörű matt, királykék árnyalat, amit sajnos eddig önmagában nem sikerült beépítenem egy sminkembe sem. Most viszont csak erre fókuszáltam, így készült el ez a kékes-barnás-füstös szemsmink.
Első lépésként lealapoztam a szemem, majd a legkedvencebb szemhéjárnyaló ceruzám vettem elő, a Catrice Coolibri kollekcióból, a Birds Flying High elnevezésű azúrkék árnyalatot és elkentem a szemem egészén. Ezzel egy biztos alapot adtam ennek a nagyon vibráló kéknek, és jobban is tapad hozzá a szín. 

Ezt követően egy pufi ecsettel óvatosan rátapogattam a matt, királykék szemhéjpúdert. Hogy a sminknek legyenek dimenziói, a legkedvencebb szemfestékemet használtam, ami a MUG Unexpected szemhéjpúder. Imádom, ez a legjobb árnyékoló szín a világon!! Ezzel szépen kontúroztam a külső V-t és összemostam a kékkel, majd a Sleek Oh so Special Wrapped Up árnyalatával mélyítettem tovább ezt a sötét árnyalatot a szem külső részében. 

Alul megint az Unexpected-et használtam, a könnycsatornánál pedig a MAC Tilt árnyalatát dolgoztam el. Kék szemhéjtussal kihúztam a szemem, és az alsó vízvonalat szintén kékkel, amihez a Barry M Super Soft Eye Crayon - Matt Blue szemceruzáját használtam, az öngyújtós módszerrel. Vagyis egy fél pillanatra az öngyújtó lángjába tettem a ceruza hegyét, így az megolvad és sokkal intenzívebb, erősebb színt lehet belőle kicsikarni, mint amilyen eredetileg volt. Végezetül szempillaspirállal és műszempillával fejeztem be a műveletet, és el is készült a smink, amihez nude ajakrúzst használtam és enyhe, barackos arcpírt. Ráadásul még egy kis pluszt is csempésztem az egészbe: sárga szemhéjtussal kiszíneztem alul a szempilláim, amitől szinte ragyogott a szemem. 

Arc:
 • YSL Le Teint Touche Éclat alapozó - BR20 Beige Rosé
 • MAC Mineral Skinfinish Natural - Light
 • Sleek Face Form Palette - Light (Pirosító - Rose Gold)
Szem:
 • Artdeco Pure Minerals szemhéjalap
 • Catrice Coolibri szemhéjárnyaló ceruza - Birds Flying High
 • MUG szemhéjpúder - Neptune, Unexpected, Vanilla Bean
 • Sleek Oh So Special paletta - Wrapped Up
 • MAC szemhéjpúder - Tilt
 • Lancôme tus
 • Barry M Super Soft Eye Crayon - Matt Blue
 • Lime Crime Uniliner - Citreuse
Ajkak:
 • Maybelline ColorSensational ajakrúzs - 620 Pink Brown


10 megjegyzés:

 1. Ez valami gyönyörű lett! :) Eddigiek is nagyon tetszettek, de ez mindent visz! :) Nekem is van hasonló élénk színű szemhéjpúderem, és nagyon megszerettem! :)

  VálaszTörlés
 2. olyan sminkeket csinàlsz mindig leulok.ez nem gyonyoru,hanem FANTASZTIKUS

  VálaszTörlés
 3. Ágihoz csatlakozom, kb ugyanezt gondoltam én is :D

  VálaszTörlés
 4. eszméletlen szép lett. általában meg vagyok elégedve a kicsiny életemmel és a smink-tehetségtelenségemmel, de a te képeid után mindig úgy rám jön, hogy én miért nem tudok ilyet?? :D:D
  (roni)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon jól áll neked a kék! :) extra szép lett ez a sminked is!!

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm szépen mindenkinek :)

  Roni: Biztos neked is sikerülne, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik :)

  VálaszTörlés
 7. Írnál erről az alapozóról? Nagyon szép.
  Meg próbálom belőni, hogy milyen lehet ez a rúzs élőben, napfényben, olyan bájosnak tűnik. :)

  VálaszTörlés