FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. szeptember 11., vasárnap

Hollywood Classics - Clara Bow




A sorozat következő részében egy sokaknak nem igazán ismerős személyt mutatok be, aki a 20-as években a "Flapper" stílus kialakulásának egyik úttörője volt és a kor ügyeletes szex szimbóluma. Ő Clara Bow. 1905 július 29-én született a brooklyn-i Prospect Heights-ban, annak ellenére, hogy anyjának az orvosok szerint nem lehetett több gyereke. Clara gyerekkorát meghatározta anyja balesete, melynek következtében súlyos epilepszia és tudatzavar gyötörte, így a kis Clara-ra maradt anyja ápolása. Karrierje 16 éves korában kezdődött, amikor benevezett 1921-ben egy újság színészeti versenyére, ám karrierje igazán 1923-tól kezdett felfelé ívelni. Legnagyobb sikerét az "It" c. filmjével érte el, ami után kapta a "The It girl" becenevet, de olyan filmjeit is gyakran említik mint a "Mantrap" vagy a "Wings". Magánéletére a káosz volt jellemző. Adósságai, tartozásai voltak, és számos peres ügyétől volt hangos a sajtó. 28 éves koráig 46 némafilmben és 11 hangosfilmben játszott, ezután nem szerepelt többé. 1965. szeptember 27-én, 60 évesen hunyt el szívrohamban. Érdekesség róla, hogy Betty Boop kecses, törékeny figuráját Clara Bow-ról mintázták. Wikipédiás oldala itt, ha még többet akartok tudni róla.


Kicsit levettem a színekből, hogy hasonlítson egy fekete-fehér képhez




Clara sminkje az igazi Flapper stílust tükrözi. Sötét, szomorkás szem, vékony, lefelé ívelő szemöldök és szív alakú, csókos ajkak teszik jellegzetessé. Ettől lesz az egész egy kicsit szomorkás, ábrándos, bájos jellegű. A szemöldökömet igyekeztem eltüntetni, hogy az újat kicsit feljebb rajzoljam.


Mivel nem sikerült teljes egészében eltüntetnem, a képek többségében (hogy mégis visszaadjam a jellegzetes hatást) Photoshoppal elhalványítottam a nyilvánvaló részeket, de feltettem az egyik kép eredetiét, hogy mégis lássátok meztelenül, teljes valójában a sminket. Clara Bow sminkjénél a szemeken van a hangsúly, és ezt még a sötétbordó ajkak sem tudják elnyomni. A szememen fekete, sötétbarna és bordó keverékét használtam, ügyelve arra, hogy a szemem orromhoz közelebbi részénél felfelé satírozzam a sminket, így kialakítva a szomorkás effektust.

Eredeti kép, ezen láthatjátok, hogy nem igazán sikerült a szemöldöktelenítés hadművelet :D

Ez pedig az első kép eredetije, hogy egészében lássátok az elfuserált szemöldököt :D