2013. szeptember 26., csütörtök

Hello Halloween - Kísértetek, Szellemek

Kicsit bajban voltam és vagyok az ilyen old school halloween-i témákkal, mint például a szellemek, zombik stb., mert elsőre mindig a legegyszerűbb megoldásokra gondolok a megvalósításuknál. Ez esetben is ugyanúgy ültem neki a smink megalkotásának: az alapot a fehér arc adta volna és erre jött volna valami maszatos, füstös, fekete szemsmink és ennyi... Aztán nem ez lett belőle. Egy sminkmodellkedésem alkalmával Fazekas Richárdtól leshettem el sunyiban a tökéletes füstös szemsmink elkészítésének pár apró részletét, így ezzel a kevés kis megszerzett tudással indultam neki ennek a szemsminknek az elkészítéséhez, kísérletezés gyanánt.

Az alapot a fekete szemceruza adja, amit egy fültisztító pálcikával folyamatosan elsatíroztam és így alakítottam ki a megfelelő formát, majd ezután jöhetett a fekete szemhéjpúder, ami fixálja és még jobban sötétíti a ceruza színét. Nagyon elégedett voltam ezzel a félhold alakzattal, és azzal is hogy milyen gyönyörűen lehet átmenetet képezni a világos és sötét színek között ezzel a technikával. Előtte sosem gondoltam rá, hogy ezzel a módszerrel készítsek el füstös szemsminket, de ezután biztosan nem fogom másként csinálni, csak így! A világos részre irizáló fehér szemhéjfesték került, majd rá nagyon enyhe csillogó pigment. Mindezt pedig a szem körüli maszatolással és fehér pontokkal tettem még érdekesebbé, mert sokkal jobban kijön így az egész smink hangulata, nagyobb hangsúlyt kap a fekete-fehér közötti ellentétek, ami az élet-halál közötti lebegést szimbolizálja. Az egyetlen színt a sminkben a lila rúzs adja, de szerintem ez kellett is ide, kicsit megdobja az összképet.

Lényegében a sminkemmel nem a klasszikus, kifejezetten szellemet idéző vonalat akartam megfogni, sokkal inkább egy editorial jellegű, modernebb, elrugaszkodottabb megfogalmazásban gondolkodtam. 


Nézzétek meg a többiek munkáit is:


18 megjegyzés:

 1. Leírnád kérlek, hogy milyen alapozót vagy termékeket használtál az arcodra? Nagyon kíváncsi vagyok, mert brutál jól fed! :)

  Előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. YSL Le Teint Touche Éclat alapozó és Artdeco Fixáló porpúder :)

   Törlés
 2. Csodálatosan szép!
  És a platinaszőke paróka különösen jól áll!

  VálaszTörlés
 3. Ahw <3 ide jövök feltöltődni, annyira jóóó!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jó :)

  azalanyblogja.blogspot.hu

  VálaszTörlés
 5. Júj gyönyörű lett. Nagyon tetszenek a szemek és a száj is!
  :)

  VálaszTörlés
 6. Mindegyik kép nagyon jó lett, de az első és a harmadik..wow, valóban átjön az editorial koncepció. Mikor pár napja kitetted a sminket félig akkor már felcsigáztál, hogy vajon mi kerül a szemedre. Nagyon jó lett!

  VálaszTörlés
 7. Gyönyörű vagy, az első képen kifejezetten babás lett az arcod!
  Csodaszép lett a szemsmink, a szád is és illik hozzá a paróka is! :)

  VálaszTörlés
 8. wááá a kezed annyira jó :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kemény 2mp-be telt befesteni az ujjaim fehérrel, a smink közel 3 óra volt. De azért köszönöm :)

   Törlés
 9. Most először döntöttem úgy, hogy minden áron átverekedem magam a robotellenőrzésen, mert már nem bírom szó (komment) nélkül. Szóval...ez vér profi! Az egyik legjobb smink, amit eddig láttam tőled, minden elismerésem, tényleg faaaantasztikus! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm és mindenkinek a kedves kommenteket! :) Sajnos muszáj volt a szóellenőrzőt beraknom, mert millió spamot kaptam, ami már az agyamra ment. De nagyon örülök, hogy ezt a kis akadályt leküzdve is írtál/írtatok :) Köszönöm!

   Törlés
 10. De durva smink lett, mindig olyan jókat alkotsz! :))

  VálaszTörlés
 11. Nekem ez a kedvencem az összes szellem közül:)

  VálaszTörlés