2013. szeptember 1., vasárnap

MAC Preview Party - 2013 őszi újdonságok és színmintákBeköszöntött a szeptember, így a MAC háza táján is számos újdonság vár ránk. Csütörtökön voltam hivatalos a MAC havonta jelentkező Preview Partyjára, ahol betekintést nyerhettünk a legújabb kollekciókba és még egy demo smink elkészítését is láthattuk az eseményen. Mint minden PP-n, most is hangulatos elemekkel körülvéve voltak felállítva a displayek, így ez alkalommal rengeteg gyümölcs, gyöngy és kagyló között próbálgathattuk ki a szebbnél szebb újdonságokat.

Szeptemberben vár ránk egy limitált kollekció, ami az Indulge nevet viseli, ami mindent tud a nők kényeztetéséről. Az itt megjelenő termékekben szem szempontjából az arany és a mély, sötét színek dominálnak, az ajkak pedig hol bordóban, hol pedig nudeban pompázhatnak. A rúzsok közül, a Smash Hit elnevezésű darab élőben valami eszméletlen szép sziporkázó csillámaival, amelyek hol bézsesek, hol rózsaszínesek. A szemhéjpúderek közül a sárgás-zöldesen fénylő Three Ring Yellow tetszik a legjobban, azóta is sajnálom, hogy nem vettem meg akkor, mert annak valami eszméletlenül különleges színe van. Szerintem összességében nem egy ellenállhatatlan kollekcióról van szó, de van pár darab belőle, amire érdemes lecsapni. :)
A következő egységet a Pro Longwear vonal kibővített verziója képezi. Itt az alapozók és korrektorok mellett a középpontba a Paint Potok kerültek, amikből most 12 új árnyalat érkezik a MAC üzletekbe, kiegészítve ezzel az Paint Potok állandó kínálatát. Ezek közül 7 db már más kollekciók részeként ismerősek lehetnek (Let's Skate, Perky, Rubenesque, Layin' Low, Antique Diamond, Constructivist, Blackground), viszont az új árnyalatok végre valahára visszamennek az alapokig, és a matt, főként földszíneket vonultatnak fel többségében. A Pro Longwear Paint Potok a leírás szerint akár 12 órát is kibírnak a szemhéjakon, ami az első tapasztalataim alapján ez igen helytálló, ugyanis a képeken látható színmintákat nem lehetett lerobbantani a karomról, csak sok dörzsölgetéssel és meleg, szappanos vízzel. Ezek közül nekem a Stormy Pink és a Camel Coat keltette fel az érdeklődésemet és kísért haza, ugyanis nagy szerelmese vagyok a szürkés-lilás, enyhén taupe-ba hajló színeknek, mostanában pedig a barnát is egyre jobban megkedveltem, teljesen kezdek visszamenni a basic árnyalatokhoz.


A harmadik, és egyben utolsó kollekció a Retro Matte rúzsok és a Pro Longwear ajakceruzák, amik szintén bekerülnek az állandó szortimentbe. Imádom a MAC matt rúzsait, ezek pedig tökéletes kiegészítői lesznek a matt vonalnak. A rúzsok közül 8 új árnyalat érkezik, mondanom sem kell, hogy a felébe szerelmes vagyok, főleg a nude Runway Hit és a bordó Fixed On Drama érdekel a leginkább, ugyanakkor az élénk rózsaszínes korallt, a Relentlessly Red-et vásároltam meg, de valószínű a többi is jönni fog velem :) Az ajakceruzák egyrészt eszméletlen jó színekben kaphatóak, érdemes lecsapni rájuk, másrészt annyira bombabiztosak, hogy se az evés/ivás/beszéd/stb. miatt nem mozdulnak el az ajkakról. Nekem a Fashion Boost és a Shock Value tetszik a leginkább.
Végül pedig a MAC VIVA GLAM termékeinél visszament a gyökerekhez, ahol a téglavörös Viva Glam I. rúzs került a középpontba, hiszen most szájfényt is kreáltak mellé. A Viva Glam I. szóvivője a transzvesztita modell és előadóművész RuPaul lett ismét, hiszen elsőként került annak idején ebbe a pozícióba. Aki nem ismeri őt, annak érdemes megnéznie a RuPaul's Drag Race című showt, ami az America's Next Top Model és a Project Runway ötvözete, természetesen mindezt megspékelve eszméletlenül szép transzvesztiták versengésével az első helyért. Én imádom :) A Viva Glam I. rúzs és szájfény megvásárlásával hozzá tudtok járulni a MAC AIDS Fund támogatásához.

A fent említett termékek szeptember 2-től kaphatóak a MAC üzletekben.