2014. március 2., vasárnap

MAC A Fantasy of Flowers - Phlox Garden és Sassy Moss fluidlineBár élek-halok az üde, tavaszi színekért, a MAC március elejétől kapható A Fantasy of Flowers kollekciója nem ragadott meg annyira az elején. Mint rúzsos lány, kicsit elszontyolodva láttam, hogy a rúzsok most nem élénkek, hanem nagyon átlátszó, balzsamos finishűek, a szemhéjpúder quadok sem nyűgöztek le főleg, hogy nem szeretem a mineralize vonalat, és úgy összességében nem dobogtatta meg a szívem a kollekció. Aztán csütörtökön pár Kreás csoporttársammal két óra között kisunnyogtunk a váci utcai MAC-be, ahol az új kollekció Preview Party-já tartották. 

Azt vallom, hogy egy dolog, hogy mások mit mondanak egy termékről, mindig saját magunknak kell kipróbálni a sminkújdonságokat. Nos, ez most be is jött. A kollekció két fluidlineja, a matt finishű, közepes tónusú rózsaszínes alapú világoslila, a Phlox Garden és az aranyló csillámokkal megtűzdelt, tengerzöld Sassy Moss teljesen elcsábított, miután kipróbáltuk. Így végül bűntársammal, Katával fele-felében meg is vettük ezt a két darabot. A MAC baromira eltalálta most a fluidlineoknak a színeit, a Phlox Gardent a modell lányra is feltették a Preview Party-n és egyszerűen mesésen állt rajta, de a Sassy Moss-t is megcsodálhattuk a bemutatót tartó sminkes lányon, ami káprázatosan mutatott, pedig pusztán alapként használta magán. Nekem ezek az első fluidlinejaim, szóval nincsen semmilyen előzetes tapasztalatom velük, most először próbálom őket. Nagyon sokan esküsznek a MAC eme híres géles szemhéjtusára és meg tudom érteni, hogy miért. Állaguk rendkívül krémes, tökéletesen siklik a bőrön és a száradási ideje is remek, és ha elrontottuk, egy kis szemfestéklemosóba mártott fülpiszkálóval könnyedén korrigálhatóak anélkül, hogy kárt tennénk teljes egészében a művünkben. Én a csupasz (és igen olajos) szemhéjamra vittem fel és nagyon elégedett voltam, mert több órán keresztül is tökéletesen állt a szín a szememen. 

 


Meglepődve tapasztaltam, hogy a Sassy Mosst nagyon könnyen eltudtam satírozni a száradást követően is, viszont nem ragadt fel még ezután sem a szemhéjamra a szín. Ellenben a Phlox Garden már nem satírozható el olyan szépen, mint a társa, őt a maga valójában kell hagyni és hordani. Mindkét szín szépen építhető, elsőre a Sassy Moss a legpigmentáltabb, a Phlox Gardent kétszer is át kell húzni, hogy egyenletes, szép színt kapjunk. A kettő közül a Sassy Moss a leghordhatóbb szerintem, a zöldes barna szemeimet gyönyörűen kiemeli, a Phlox Gardennél azért ügyeskedni kell, meg kell hozzá választani a megfelelő szemhéjpúdert, mert el tudom képzelni, hogy önmagában hordva valakit inkább zombivá varázsol, mintsem tavasztündérré. A Fantasy of Flowers kollekció holnaptól már kapható lesz a MAC üzleteiben. A Fluidlineok kb 5400 Ft-ba kerülnek, ha jól emlékszem.


4 megjegyzés:

 1. Ezek az első fluidline-id??? Rá fogsz szokni, garantálom, én le se merem írni hány db lapul a bőröndömben. :D Imádom őket, bombabiztosak és annyira feldobják a tekintetet.
  Szerintem amúgy a lila azért univerzálisabb, magában is nagyon jól mutat, tegnap csak ez volt rajtam meg szempillaspirál és csak úgy világított tőle a zöld szemem, imádtam. Egyébként én csak egyszer húztam át a vonalat és teljesen fedett. Bár ez attól is függ hogy milyen vastag vonalat húz vele az ember. A zöld is nagyon tetszett, de azt kihagytam mert nem használnám olyan sokat, de tény hogy baromi különleges, főleg a szaténos fényével.

  Egyébként én is így voltam ezzel a kollekcióval, szép-szép, de a tusokon kívül semminél nem éreztem a "KELL!!!" érzést. (Kivéve a Perfect Topping nevű msf-et, de ez nekem megvan az első kiadásból és bár már nem domború, még mindig jócskán van benne.) Nekem ezek most olyan cuccok voltak leginkább amik a modell lányon tetszettek(akibe amúgy szerelmes vagyok, hogy lehet valaki ennyire szép?), de a pirosítók színe magamon nem tetszene, a minerál szemhéjpúderek meg nekem se a kedvenceim.
  Szerencsére amit izgalmasnak találok (prep&prime CC vonal, 15-ös paletták, mineralize szájfények) állandóak. Utóbbi egyébként isteni, kipróbáltam az egyiket és szuper tükörfényes a lipglass ragadóssága nélkül, olyan balzsamos érzés szájfény hatással, enyhe színnel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, nehéz elhinni, de igen, ez az első fluidlineom, sosem éreztem szükségét, hogy megvegyek egyet is :) Most sajnos kipróbáltam megint a Perfect Toppingot és beleszerettem, szóval lehet ő is jön majd haza velem, a többit pedig pihentetem hála annak, hogy állandóak :)

   Törlés
 2. A Sassy Moss színt már kinéztem mióta megláttam az első fotókat a kollekcióról... Nem vagyok nagy tusos alkat, de ennek annyira különleges színe van, hogy szerintem beszerzem! :)

  VálaszTörlés
 3. ...hát ezek gyönyörűek az kétségtelen!

  VálaszTörlés