2012. június 24., vasárnap

Sans Soucis Tartós Körömlakk - TESZT
Ez volt a második termék, amit a Sans Soucis sminkbemutatón kaptunk. A leírásában ez áll: "A Sans Soucis lakkok könnyen felvihetőek, magas fedőfényűek és tartósak - legyen szó egy különleges alkalomról vagy mindennapi használatról. A 2012-es év divatszíneivel!" Mindegyik körömlakk 8 ml, 9 árnyalat közül válogathatunk, plusz még egy fedőlakk is része a kollekciónak.A promo fotókat elnézve én igazi, 2012-es divatszíneket nem látok, csupán klasszikusokat, mint például a barack, rózsaszín, pink, koral, vörös, bordó, meg barna. Az én árnyalatom a "Sweet Berries" nevet viseli, ami egy bordó árnyalat. Az üvege egyszerű, henger alakú, rajta a márkanévvel, de az üveg falán, se az alján nem találom a fantázianevet, ez egyedül a címkén van rajta. Viszont a TESTER feliratú matrica a kereskedelmi forgalomban lévő darabokra biztos nem kerül rá, így a fantázianév tulajdonképpen lényegtelenné is válik a későbbiekben. Kár, mert szeretem a körömlakkjaimat is név szerint említeni.

Frissen felkenve

Az 5. nap után

Mutatóujjon az 5. nap után


Az ecsete teljesen jó, szépen eloszlatható vele a körmökön a lakk. Meglepő módon egy rétegben egész szépen fed, én már csak a megszokás kedvéért is átmentem a körmeimen vele még egyszer. 100%-os a fedése, ami azért elég jó. A mutatóujjamon á la nature hagytam a lakkot, kíváncsi voltam, hogy teljesít így, míg a többi ujjamon alap és fedőlakk is volt. Első tapasztalatként azt tudnám megemlíteni, hogy a mutatóujjamon a lakk egy az egyben olyan fényes volt, mint a többin, ez kb. 2-3 napig tartott ki, utána már elkezdett mattosodni. A tartóssága valóban kiváló. Az 5. nap után csináltam képeket, és a mutatóujjamon bár szabad szemmel nem, de közelről látszódtak az apró hajszálrepedések, a körömvégen pedig enyhén meg volt kopva, de ezen felül simán hordhattam volna még 1-2 napig, annyira nem voltak feltűnőek ezek a hibák. Érdekes módon a jobb kezem hüvelykujjának körömvégén pattogzott le egy kicsit a lakk, pedig azon fedőlakk is volt. A tartósságból ezek szerint jelesre vizsgázott, így én ezt egy jó lakknak mondom összességében. Még a színe is tetszik, ősszel kifejezetten kedvencem ez az árnyalat...de miközben nézegettem beugrott, hogy nekem nagyon ismerős, mintha már lenne ilyesmi lakkom. Na és akkor jöttem rá, hogy igen, a Maybelline Colorama - Redcurrant Jelly árnyalata egy az egyben ugyanaz a szín!


Bal: Sans Soucis / Jobb: Maybelline Colorama


Egymás mellé tettem a kettőt, és csak nagyon apró különbséget vettem észre. A Maybelline Colorama változat kicsit lilásabb, üvegben a Sans Soucis változat pirosasabbnak hat, de igazából felkenve nincs nagy különbség a két lakk között, első ránézésre teljesen ugyanúgy néznek ki. Miért is fontos ez? Hát talán azért, mert míg a Sans Soucis változat 2500 Ft-ba kerül, a másik kb. 1000 Ft, vagy ez alatti összegbe. Megint az a problémám, mint amit már elmondtam a Sans Soucisval kapcsolatban. Minőség pipa, de színskála szempontjából miért fizessek egy átlagos bordó lakkért 2500 Ft-ot, ha a feléért megkapom a drogériákban?

7 megjegyzés:

 1. A fedése szuper, tartóssága kiváló, de igazad van.
  Nekem az essence pl. tökéletesen megfelel (imádom a lakkjait), 5 napig meg úgysem bírom ki, hogy ugyanaz a lakk legyen rajtam :)

  VálaszTörlés
 2. Ani: Pontosan. Nekem már ez az 5 nap is kínszenvedés volt :D Akinek sok lakkja van, az nem fog 3 napnál tovább hordani egyet...vagy annak akkor valami "überbrutáljó" színű lakknak kell lennie.

  VálaszTörlés
 3. Én kibírom mostanában az 5 napot, leginkább ötlet hiányában vagy lustaság miatt, de általában nem ez a jellemző... :]
  A színe nagyon szép, de vannak tényleg nagyon hasonlóak pár száz forintokért, szóval ha ajándékba kapnám, örülnék, de azért meg nem venném pont emiatt. :]

  VálaszTörlés
 4. nekem a színe nagyon nem tetszik, szerintem kissé öreges....az ár/érték aránnyal teljesen ugyanezt érzem...

  VálaszTörlés
 5. Nekem ez a szín olyan drámai, alkalmakra tudom elképzelni, de nagyon tetszik. Úgyhogy köszi a Maybelline-s tippet ;)

  VálaszTörlés
 6. A colorama azért ennél a lakknál jóval sötétebb, olyan, mint a cellux jobb szélén, de google-s találat: http://hermetic-blog.blogspot.hu/2011/09/maybelline-colorama-redcurrant-jelly.html Egyébként 550-700-ért kapni, ha jól emlékszem.

  Ezt a lakkot inkább a Rimmel Rapid Ruby-jához hasonlítanám (csak mert az megvan, biztos van még számtalan:), de az is csak 800-1000 Ft. Úh így is egyet értek veled, 2500-ért amúgy sem vennék lakkot, legalábbis nem ilyen árnyalatút.

  VálaszTörlés