2013. február 24., vasárnap

Ikertornyok - MAC Candy Yum-Yum és az olcsóbb alternatívákMár régóta szerettem volna egy összehasonlító elemzést csinálni az egyik legkedvencebb rúzsomhoz, a Candy Yum-Yum-hoz. Ez a darab a 2011-es tavaszi MAC kollekció, a Quite Cute legkeresettebb terméke volt, pillanatok alatt elfogyott a üzletekből. Én akkor a legutolsó darabot vittem el. Szerelmem azóta is lángol ezért a rúzsért, hiszen mindazt megtestesíti, amit egy rúzsban imádok: könnyű használni, tartós és nagyon feltűnő. Azóta természetesen a szemem mindig rááll erre az élénk, magenta ill. neon rózsaszín árnyalatra, így a  kollekcióm között akad jó pár hasonló színű is. Úgy gondoltam egy ilyen összehasonlító poszt hiánypótló lenne, hiszen biztos sokaknak tetszik, de nem szívesen adnának ki több ezer forintot egy darabért, inkább egy olcsóbb változattal is megelégednének. Nos, a következőkben rögtön kettőt is mutatok.
Bevezetésként egy pár szót ejtek MAC méltán híres Candy Yum-Yum rúzsáról. Amint már említettem ez egy nagyon élénk, szinte neon rózsaszín rúzs, ami picit magentába hajlik az ajkakon. Matt finishe van, de krémes, könnyen eloszlatható, a matt hatás miatt kicsit szárítja az ajkakat, de nem őrült módon. Viszont emiatt sokkal tartósabb is, órákig fenn marad. A 2 évvel ezelőtt még limitált kiadású Candy Yum-Yum 2012-ben állandó tagja lett a MAC üzletek kínálatának, így bármikor megtalálhatjátok. Ára 5200 Ft körül van.

A Barry M Lip Paint Vibrant Pink (62) árnyalatát már régebben is bemutattam a blogon és akkor is megjegyeztem, hogy mennyire tökéletes alternatívája a Candy Yum-Yum rúzsnak. Ezt most is így gondolom, és mindemellett rendkívül tartós, krémes, könnyen felvihető és egy húzással tökéletes fedést biztosít. Talán egy leheletnyit világosabb, nem matt, csak egy nagyon enyhe fényt kölcsönöz az ajkaknak, ezért nem is szárít. Ára kb. 1500 Ft, legalábbis a makeuplaza.com webáruházában, de különböző weboldalakon is megvásárolható, eBayen is többek között, ahol szállítással együtt kb. 2000 Ft.

A Sleek Amped egy MakeUp Plaza-s ámokfutásom során került hozzám, mivel másoknál nagyon megtetszett ez a szín. Csak mikor itthon megnéztem, akkor fogtam a fejem, hogy na, már megint egy Candy Yum-Yum utánzatot fogtam ki! Az Amped színe sötétebb az előző két darabnál, kicsit lilába hajló, és nem olyan világító neon, mint a Vibrant Pink vagy a Candy Yum-Yum. Nekem a textúrája nem tetszik viszont, nagyon darabos, mikor felviszem az ajkaimra, több húzás kell ahhoz, hogy teljesen befedje. Ugyanakkor tartós, ami azért pozitív irányba dönti a mérleget. Ára 1600 Ft a makeuplaza.com-on.


Összességében elmondhatom, hogy szerintem mindegyik rúzs önmagában is remekül szuperál, de a Candy Yum-Yum-hoz viszonyítva, a Barry M féle a legjobb alternatíva. Végezetül készítettem egy másik swatchot, amiben a MAC Saint Germain és a Viva Glam Nicki-t hasonlítottam össze a fent említettekkel. 

Remélem hasznosnak találjátok ezeket a swatchokat és az összehasonlítást. :)8 megjegyzés:

 1. Woow..gyönyörűek! :) Én is imádom az élénk, pink színű rúzsokat! :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem a Saint Germain a nagy kedvenc :)

  VálaszTörlés
 3. Én most olyan rúzst keresek ami nem is nude, annál picit sötétebb árnyalatú, nem tudom, van-e neked ilyen, amit esetleg egy következő posztban bemutatnál? Nekem az ilyen élénk színek nem jók mert túl vékonyak az ajkaim és sajnos nem áll jól.. pedig olyan szépek! :(

  VálaszTörlés
 4. Titanilla: Hát az Avonnak a Latte árnyalatú Színmegújító ajakrúzsa valami ilyesmi, de persze körbenézek és csinálok egy hasonló posztot a saját nude-barnás rúzsaimból :)

  VálaszTörlés
 5. Ezzel a Barry M rúzzsal szemezek egy ideje. De... Van egy kis bibi. A barátom nem igen szereti a rúzsokat, így mindig lebeszélem magam róluk. :) A tiedet nem zavarja, vagy hogy oldjátok meg?

  VálaszTörlés
 6. Kole: Hát mikor a barátommal vagyok, nem igen rúzsozom magam a legtöbb esetben. Ha meg mégis, akkor úgyis olyan helyre megyünk, ahol nem fogunk csókolózni. MAX puszi, ami után a rúzsfolt simán letörölhető :) A barátom már elfogadta, hogy szeretem magamon az élénk rúzsokat, a csókolózás meg úgyis a négy fal között marad ;)

  VálaszTörlés
 7. Szia!Nagyon szepek,viszont kar,hogy nem lathato ajakra felkenve egymas mellett.Akkora szivas egyebkent,nem tudom megallapitani,hogy melyik melegebb,melyik hidegebb arnyalay.
  Mesi1855

  VálaszTörlés