2014. február 4., kedd

Hétköznapi, natúr sminkem és mindennapi kedvenc sminktermékeimEgy ideje már megfogant a fejemben, hogy érdemes lenne megmutatnom nektek, hogy a hétköznapok során mik azok a termékek, amikhez gyakrabban nyúlok és mindezek segítségével milyen sminket szoktam nap, mint nap elkészíteni.

Úgy gondolom az évek során rengeteget változott a mindennapi sminkrutinom. Középsuliban mindig élénk színeket hordtam, néha vörös rúzst, amit ajakceruzával oldottam meg igazi rúzs híján. Ó, hányszor bámultak meg a suli folyosóján, mikor a vörös rúzsomban feszítettem... :) Főiskolán már nem szerencsétlenkedtem ennyit, bár itt is néha becsúszott egy kis sötétebb szín, tusvonal vagy valami zöld és lila, de ez elenyésző volt, a rúzsozásban viszont szintet léptem, gyakrabban jelentem meg élénkebb színekkel az ajkamon. Mikor elkezdtem blogolni, akkor inkább a visszafogott szemsmink dominált nálam, de például egészen idáig alapozót egyáltalán nem hordtam. A nagy BB láz kitörésével vettem meg az első BB krémem még 2011 végén-2012 elején, amit először ritkán, majd egyre gyakrabban kezdtem használni, főleg a téli időszak alkalmával, mert ez volt az egyetlen olyan termék, ami nem szárította ronggyá az arcom és elfedte a téli pattanásaim és pirosságom. Ahogy telt-múlt az idő és belemélyültem a kozmetikumok világában, úgy egyszerűsödött le a hétköznapi sminkem is és mára már elmondhatom, hogy rutinná érlelődött sok év inkonzisztens sminkelési próbálkozásai. 

Ez a poszt most remek alkalom arra, hogy olyan termékeket mutassak meg nektek, amiket már hosszabb -rövidebb ideje használok és nagyon a szívemhez nőttek, remekül beváltak nálam. Van ezek között olyan termék, amiről már beszéltem a blog keretein belül, de olyan is, amiről még nem, így most egyúttal ezeket is megismerhetitek.

Arc


Az elengedhetetlen hidratálás után, ma már minden nap kenek valamilyen alapozó jellegű készítményt az arcomra. Ha vastagabb fedésre vágyom, akkor a Max Factor CC krémjét választom, ha kicsit gyengébbre, akkor a Skin Food Good Afternoon Peach Green Tea BB krémjéért nyúlok. Viszont, ha csak egy lágy fedésre vágyom, az orrom körüli pirosság vagy esetleg pár pattanás helyének eltüntetésére, de nem  akarom teljesen elfedni a bőröm, akkor a Kryolan Dermacolor alapozóit vetem be, amik maradéktalanul eltüntetik a kisebb és nagyobb problémákat is egyaránt.

Durvább napokon a Lancôme Effet Miracle primerét is bevetem, aminek imádom a puha, hab jellegű textúráját, és azt, hogy tükörsimává készíti elő az arcom, felé kenve a BB krémet pedig olyan lesz a bőröm, mintha újra kisbaba lennék. Korrektorozás gyanánt vagy a már említett Dermacolor alapozókat használom, vagy a MAC Select Cover-up korrektorát, de valahogy még nem kísérleteztem ki, hogy hogyan működik jól, ugyanis nagyon csúnya száraz foltokat hagyott a bőrömön pár alkalommal a nap végére, ezért mostanában mint korrektor nem használtam :( Viszont tökéletesen működik a szemöldökcsontom kiemelésére és a szemöldököm vonalának élesítésére, ezeknél a részeknél rendszeresen kerül elő ez a darab. 

Bár nagy táskáim és karikáim nincsenek a szemem alatt, azért mégis szeretem ragyogóbbá tenni a tekintetem. Ehhez a Bourjois Healthy Mix "korrektort" használom, ami inkább úgy funkcionál, mint egy YSL Touche Éclat highlighter ceruza, semmint egy vérbeli korrektor. Élénkebbé, üdébbé teszi az arcbőrt, az ecsetes megoldás miatt pedig könnyen használható, imádom. Végül pedig a Bourjois Healthy Balance mattító púderével fejezem be az arcom sminkelését. Szintén egy szívem csücske termékké nőtte ki magát ez a púder, mert alaposan lemattít, fedése igen erős, ha pufnival viszem fel, így pedig tökéletesen eltünteti a pórusokat, nem is szárít ráadásul. 10 órán át tartó matt hatást ígér, ami kicsit túlzás, a nap végére azért csillog egy kicsit a bőröm, de hát sosem fűzök nagy reményeket egy mattító termékhez sem. 

Szem


Végre elmondhatom, hogy megtaláltam a tökéletes szemhéjbázist! Az én primer hercegem fehér lovon pedig nem más, mint a Milani Eyeshadow Primer, ami egyszerűen, hogy jó angolosan fejezzem ki magam "DA BOMB!". Elpusztíthatatlan, elsírhatatlan, lerobbantathatatlan a szememről. Matt finishű, természetes színe van, ami koppra megszárad, így a felé helyezett szemhéjfesték lazán alakítható, satírozható, nem ragad meg benne minden, mint az Artdeco szemhéjbázisánál. A tartóssága verhetetlen. 8 órát ígér, ebből perce pontosan kb 10 órát teljesít is :D Lazán kenterbe veri a Too Faced Shadow Insurance-t és az Urban Decay Primer Potiont is!

A Milani szemféjbázisát imádom kombinálni a MAC Camel Coat és Taylor Grey Paint Potjaival, ettől pedig olyan atombiztos lesz a sminkem, hogy ember legyen a talpán, aki lerobbantja azt. Egy alkalommal a munkahelyemen rámtört a görcsös sírás, el is vonultam a mosdóba, majd miután szipogva kimásztam a WC-ből, megmostam az arcom (ergó az összes létező sminket lemostam a fejemről) és meglepődve konstatáltam, hogy a szemfestékem egy tapodtat sem mászkált el a helyéről! Ezt a Milani x MAC Paint Pot x Isteni szerencse szentháromságnak tudtam be, de inkább az első kettő érdemelte ki a legnagyobb elismerést tőlem. A Camel Coat egy világosbarna, matt árnyalat enyhe szürkés alaptónussal, míg a Taylor Grey inkább a sötétbarnához közelít, de az alaptónusa ennek is a szürkébe hajlik. Míg az első szín a szemhéjam alapszínét adja, úgy a második a mélyítővonalba kerül, hogy egy kis dimenziót adjon a szemsminkemnek.


Az elkészült bázis után nem szoktam túldimenzionálni a dolgokat. Vagy egy szürke árnyalatot tapogatom fel a szememre, vagy valami enyhe taupe-os/barnás-lilás festéket satírozok el. A legnagyobb kedvencem az Essence Cherry Blossom Girl kollekciójának quadja (01 Dreaming Under The Cherry Tree), azon belül is ez a fantasztikus szaténos arany fényben úszkáló ezüstszürke szemhéjpúder, ami önmagában már annyira tökéletes, hogy nincs szívem más színekkel elrontani. Így is alig merem használni, mert félek, hogy elfogy egyszer és akkor egy világ fog összeomlani bennem :( Emiatt vettem meg a Catrice 590 Dorian's Grey árnyalatát, ami nagyon hasonlít erre, de nem ugyanaz sajnos... Tudom, hogy egyszer el kell fogadnom a legkedvesebb szemhéjpúderem halálát, de remélem az még nagyon messze lesz. (Ezúton kérem azokat, akinek esetleg nem kell ez az Essence paletta, hogy ha lenne olyan jó, ajándékozza nekem oda vagy adja el nekem ezt a darabot. Egy álom válna valóra!)

Mélyítő vonalba nagyon szeretem még a MAC Quarry szemfestékét illetve a Make Up Geek Unexpected lilás-taupeos árnyalatát, mert mindkettő remekül satírozható és rendkívül pigmentáltak. Highlighter színem pedig szintén egy limitált darab, méghozzá az Artdeco Glam Couture kollekció 23-as árnyalatú szemhéjpúdere, amit már csak agyonmagasztalni tudok. Fémes, arany-rózsaszín duokróm fénye van, egyaránt bámulatosan mutat mind a szemzugban, mind a mozgó szemhéjon, sőt még az arccsonton is! Tervezem, hogy ASOS-ról veszek egy utánpótlást a vészesebb időkre, ha ez a kicsike elfogy, de szerencsére nem kell sok belőle, hogy ragyogjon, bárhol is legyen, így viszonylag lassan fogy. Én a legjobban az ujjbegyemmel szeretem felvinni, ekkor lehet a legintenzívebb fényt kinyerni belőle. 

Végül, de nem utolsó sorban, a szememet szempillaspirállal emelem ki. Jó sokkal. Bár nincs a képen (mert éppen elfogyott és kidobtam), de örökké imádom és újraveszem a Max Factor Clump Defy szempillaspirálját, ami olyan, mintha nekem álmodták volna meg. Most viszont beleszerettem újra a Maybelline Colossal Volume Express Smokey Eyes spiráljába. Dúsít, hosszabít, szétválaszt. Ez az én szentháromságom, ha egy spirálról van szó és a Colossal Volume meg a Clump Defy mindezt megadja nekem. 

Pirosítás és kontúrozás


Kontúrozáshoz a már ezer sminkben használt Sleek Face From Light palettám használtam rendszeresen, mert ennek a kontúr árnyalata a legtökéletesebben passzol a bőrszínemhez. Egészen addig, amíg meg nem vettem a NYX Taupe "pirosítóját". Szürkésbarna, közepes erősségű, matt "pirosítóról" van szó, ami pirosítóként pocsék, kontúrozáshoz pedig egy álom. Olyan természet adta arccsontot farag a kerek pofim helyére, hogy öröm mindig tükörbe nézni. :D

A pirosítók valahogy sosem váltották ki belőlem azt a szenvedélyt, mint amit egy rúzs iránt érzek, de az itt bemutatottak nagyon meg tudják dobogtatni a szívem. Főleg a RiRi <3 MAC kollekció Bad Girl Gone Good elnevezésű darabja, ami annyira tökéletes, egészséges színt ad az arcnak, amit a jóistenke csak nagy ritkán teremt arcra. Ezért a jóistenke (vagyis a MAC vegyészei és kreatívjai) megalkották ezt a rózsa arany színű dobozba ültetett csodát, és elhozták a Földre, hogy az ilyen sminkőrült lányok, mint én, beleszeressünk és ordítva zokogjunk a tudattól, hogy egyszer el fog fogyni az őrült használattól. :( A "RiRi púderem" mellett nagy kedvencem a matt, bazsarózsa árnyalatú MAC Coygirl pirosítóm és a szatén fényű barackos Benefit Georgia pirosítóm is, amik egészséges ragyogást és üde színt adnak az arcomnak.

Szemceruzák és szemöldökformázás


Az elmúlt fél évben a szemöldököm tökéletesítését gyakoroltam minden egyes nap. Az én szemöldököm egy istencsapása, mert hosszú, vastag és ritkásan növő szőrökből épül össze, ráadásul lefelé ível. Sokáig küzdöttem vele, míg végül most tanultam meg, hogyan tudjam kordában tartani és kicsinosítani. Mivel a szemöldököm szinte fekete, a hajam világos, ezért a szemöldököm kitöltésére semleges, szürkésbarna árnyalatot választottam. Hatalmas kedvencem az YSL Dessin des Sourcils 4-es árnyalata, amit biztos újra vásárolok, mert tartósságban is és színében is remekül passzol hozzám. Alternatívaként vettem ehhez a Catrice Eyebrow Stylist ceruzáját 020 Date With Ash-ton árnyalatában. A két ceruza textúrájában és színében sem egyezik. A előbbi világosabb, semlegesebb barna, apró csillámokkal, ehhez képest a Catrice-s darab sárgásabb és puhább is anyagában. Mind a kettő remekül bevált nálam és felváltva használom hol ezt, hol azt. Valószínűleg a Catrice-es nem kerül újra megvásárlásra, mert hát sajnos én az a kísérletező típus vagyok.

Miután kitöltöttem a barna szemöldökceruzával a szőrhiánnyal küszködő részeket, elérkezett a pillanat, hogy a jobb szemöldököm kis apró területén is korrekciót végezzek. Itt ugyanis még ezer évvel ezelőtt egy óvatlan pillanatban kiszedtem egy kis részt, és ezzel teljesen eltérő formájú lett, mint a másik. Erre tökéletes a Manhattan Khol Kajal Eyeliner Black árnyalata, amivel épp egy pár szálat húzok be, így olyan mintha a sajátom lenne. A még természetesebb hatás érdekében szemöldökecsettel jobban eldolgozom az egyenetlen széleket. Ettől nem csak a hiányosságot pótlom, de dimenziót is adok a szemöldökömnek. (Persze nem csak ezen, de a másik oldalon is kihúzom a szemöldököm alsó részét, hogy ne legyen túl kontrasztos a kettő) Végül, hogy minden tökéletesen egyenes és precíz legyen, a szemöldökcsontom alatt elegyengetem a már említett MAC Select-Coverup korrektort. 

Szemceruzát ritkán használok, akkor is inkább a természetes színekhez húz a szívem. A vízvonalra a Max Factor Khol Pencil Natural Glaze bőrszínű ceruzáját, a szempillám tövébe pedig a Rimmel Soft Khol Kajal 064 Stormy Grey árnyalatát használom a legszívesebben.

Ajak


És elérkeztünk a végére, a ponthoz az "i" betűn. A rúzsok - és főleg a vörös rúzsok - meghatározó szereplői a sminkrutinomnak. Ugyanis ezt az egyszerű, főleg visszafogott színekből álló, de jól variálható sminkemet egy élénkebb rúzzsal tudom egy csapásra dögösebbé, vagy egy lágyabb színnel természetesebbé tenni. Ehhez a képen látható darabokat szoktam variálni, így a "piros betűs napokon" (haha, nem rosszra gondolni!) az Illamasqua Box, a MAC Riri Woo vagy a MAC Relentlessly Red árnyalatait szoktam felváltva használni, esetleg a már bemutatott Revlon Colorburst Matte Balm Shameless nevű élénk liláját teszem fel. A kevésbé bevállalósabb napjaimon vagy az Essence Mini Lipgloss Set (04 London Calling) egyik szájfényéért nyúlok, vagy ajakbalzsamokért. Mostani kedvenceim az iHerb-es rendelésem során a kosárba dobált, ingyenes Sierra Bees Pomegranate Lip Balm, ami remekül hidratál és nagyon sokáig érezteti a hatását, továbbá az Oriflame Lip Therapy ajakbalzsama, aminek mennyei barack illata, már csak a csudajó hidratáló képességével vetekszik és a Catrice Hip Trip kollekció The Salmon Dance elnevezésű, barack színű ajakápolója.Kicsit hosszúra sikeredett ez a poszt, de úgy gondolom mindent le tudtam fedni, amit akartam ebből a témakörből. Viszont egy valamiről szeretnék még írni. Bár most természetes sminkről beszéltünk eddig, a képeken mégis van egy dolog, ami nem természetes: a hajam. Ugyanis itt parókát viselek, amit a lockshopwigs.com oldalról rendeltem. Ez a Soft Curls vonal "Honey" árnyalata, ami egy nagyon természetes vöröses szőke, enyhe hullámokkal a hajvégeken. Imádom, imádom és imádom, legszívesebben egész nap ezt hordanám annyira gyönyörű, sűrű, hosszú loknikat varázsol rám, nem akarok felébredni az általa keltett mesevilágból és ráébredni a valóságra, hogy a saját hajam mennyire a közelébe nincs ennek a mű tökéletességnek. Már tervezem, hogy más fazont is vásárolok az oldalról, annyira bejött nekem ez a darab.

Szóval, aki elolvasta ezt a maratoni hosszúságú bejegyzést, annak köszönöm hogy megtette, és remélem hasznosnak bizonyult számotokra. :)